ЯК І СКІЛЬКИ ЧАСУ ПОТРІБНО ГОТУВАТИ ЗЕРНОВІ ДЛЯ ЛОВЛІ КОРОПА

ЯК І СКІЛЬКИ ЧАСУ ПОТРІБНО ГОТУВАТИ ЗЕРНОВІ ДЛЯ ЛОВЛІ КОРОПА

Зернові культури використовуються для підгодовування риби взагалі і коропа зокрема вже не одне століття і є, напевно, найдавнішим видом прикормки і насадки, використовуваної людиною при ловлі риби. Що ж робить їх настільки популярними серед рибалок? Чому, незважаючи на широке поширення таких сучасних високоефективних видів підгодовувань, як, наприклад, бойл і пеллетч, над складом яких працюють цілі колективи спеціально навчених людей, зернові продовжують міцно утримувати своє місце в арсеналі практично всіх карпятників (від кращих спортсменів до сільських дідусів, які продовжують хоч і по-старому, але вельми успішно ловити коропів на бамбукові вудки з поплавком з гусячого пера)?

Причин тому безліч. Перша з них, мабуть, полягає в доступності зерен. На відміну від вищезгаданих бойл і пелетч, кукурудзу або пшеницю можна легко придбати або «дістати» в будь-якому навіть в глухому селі. Друга – у відносно низькій вартості більшості видів зерен (останнім часом, мабуть, за винятком сильно подорожчала конопля). Третя причина – простота зберігання і приготування зернових і горіхів. Що стосується суб’єктивних причин, це, напевно, все. Але не зважаючи на це все давайте розлянемо, як потрібно, готувати зернові.

КУКУРУДЗА

Перед варкою кукурудзи поміщаємо у каструлю і заливаємо водою, замочуємо 24 год. Якщо у каструлі перед варкою не достатньо води доливаємо і варимо 30 хв. Коли вода закипіла, варимо на маленькому вогні. Після цього виключаємо, не зливаючи води чекаємо поки вистигне.  Коли вода вистигне до 70 градусів, можна добавити різні ароматизатори, але я віддаю перевагу натуральному запаху. Запам’ятай  лише одне правило –  чим довше замочуєте кукурудзу, тим менше її потрібно варити!

ПШЕНИЦЯ

Пшеницю набагато легше і швидше готувати, замочувати її потрібно лише 12 годин і варити 15-20 хв. Воду не зливаємо а чекаємо поки вистигне!

КОНОПЛЯ

Коноплю потрібно замочувати також 24 години, як кукурудзу, а вот варити потрібно до розкриття, мають появитися білі паростки. Воду після варки не потрібно зливати. ЇЇ можна використати для зволоженя прикормки

ПШОНО

Пшоно можна не замочувати просто промити і варити 15-20хв.

ГОРОХ

Горох можна і варити і не варити. Якщо не варити тоді помістити горох у каструлі і залити водою, зачекати коли впитає всю воду, знову залити водою. Повторювати процедуро доти поки ви не зможете роздавити горох пальцями. Якщо Ви хочете варити горох замочіть його на 24 години і тоді варіть 20-30хв.

 

Таблиця варіння зернових
Зернові Замочуваня Час варіння
ЗерновіЗамочуваняЧас варіння
Кукурудза 24 год 30хв
Горох 24 год 20-30хв
Пшениця 12 год 15 -20хв
Конопля 24 год До розкриття
Пшоно 15 – 20 хв

Всі коментарі

Leave a Reply